Fan Halen - A tribute to classic Van Halen. (Rock cover band) Fan Halen logo
The Band

   English translation

Fan Halen zanger Fred Pieters JUMPS. Photo by Gerard Rappard (DGR Productions) Fred Pieters - Vocals

Hij maakte in de jaren '80 en '90 het clubcircuit onveilig met Hot Legs en Wild Ride. Holland’s one-and-only showman zat van 1997 tot en met 2000 in de Van Halen tribute band Hot For Teacher. Flamboyant, sexy en vooral…lenig (boekingen inclusief spagaatsprong!). Heeft al twintig jaar de bijnamen "David Lee Pieters" en "Flying Fred". Says it all.
Fan Halen gitarist Ruud Groenendijk. Photo by Layla Snijders Ruud Groenendijk - Guitar

Hij is Van Halen fan vanaf het eerste uur (1978). Speelde bij Anouk ten tijde van "Nobody’s Wife" (1997-1998).
Hij speelt de gitaarpartijen van Eddie Van Halen na tot in het kleinste detail: a true copycat. Luister naar "I’m The One" en "Little Dreamer".
Fan Halen bassist Dave Bordeuax. Photo by Gerard Rappard (DGR Productions) Dave Bordeaux - Bass

Topbassist uit het Haagse rockcircuit, die via bands als Topaz en Midnight Temptation bij Billy The Kid terecht kwam en met deze band succes had, o.a. als opening-act voor Brian May (Queen), Golden Earring en Anouk. Dave legt, net zoals Michael Anthony bij Van Halen, de solide basis voor de rest van de band. Het geheime wapen van Dave is zijn geweldige strot: zijn backingvocals zijn "too good to be true".
Fan Halen drummer Jeroen Polderman Jeroen Polderman - Drums

Jeroen is geen onbekende in de internationale muziekscene. Hij toerde door Europa met Steve Conte (USA). Heeft in talloze bands en projecten in Nederland gespeeld, waaronder de zeer succesvolle The Ultimate Guns Tribute. Deze Topdrummer speelt altijd in dienst van de muziek, maar daarbij schuwt hij de nodige technische hoogstandjes niet: luister naar "Hot For Teacher".
Kortom, vier door de wol geverfde muzikanten met het Van Halen hart op de juiste plek.